Δελτίο Τύπου (4-12-2018)

Ορεστιάδα 4-12-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, σε έκτακτη συνεδρίασή του την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, κατόπιν της απόφασης της έκτακτης σύσκεψης των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης, αποφάσισε, εναρμονιζόμενο με την απόφαση των υπόλοιπων Δικηγορικών Συλλόγων της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, την αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας από την εκδίκαση υποθέσεων σε ακροατήρια από αύριο Τετάρτη 5-12-2018 έως και την Παρασκευή 7-12-2018 ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης για το θέμα της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα, το οποίο επανέφερε με ανακοίνωσή της η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ως βούληση του Υπουργού Παιδείας και της Κυβέρνησης.

Εκφράζουμε, για άλλη μια φορά, την αντίθεσή μας στην απόφαση αυτή, η οποία δεν ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά, κοινωνικά και εργασιακά κριτήρια. Αναμένουμε την τήρηση εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου της δέσμευσης που ανέλαβε κατά την πραγματοποιηθείσα, τον Φεβρουάριο του 2018, συνάντηση με εκπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων του Εφετείου Θράκης, ότι δεν θα αιφνιδιάσει και ότι οι όποιες αποφάσεις θα είναι αποτέλεσμα ευρύτερων συναινέσεων.

Τέλος επισημαίνουμε ότι η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, με ανακοίνωσή της μετά τη συνεδρίασή της, την 1-12-2018, υπενθύμισε την από 3-4-2018 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής, όπως την εισηγείται σήμερα η Κυβέρνηση, χωρίς την προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.

Η Πρόεδρος               Η Γεν. Γραμματέας
Άννα Μεμετζή              Χριστίνα Καπετανίδου